Skip to content


«
»

Snadné a rychlé přehrávání hudby a videa

KM Player

Tento přehrávač patří stále mezi nejoblíbenější multimediální přehrávače. Nabízí výborné vlastnosti, jako například je schopnost přehrát snad cokoliv díky silným interním kodekům nebo možnost nastavit si program do nejmenších podrobností dle přání uživatele. Je vhodným pomocníkem jak pro začínající, tak i pro pokročilé uživatele.

KM Player nabízí spoustu užitečných funkcí, jako například přehrávání videa, audia, možnost prohlížení obrázků, digitální hodiny a plnohodnotné informace o přehrávaném médiu (umístění, formát, velikost, délka, bit rate, rozlišení, použité kodeky, frame rate, atd.).

Přehrávač spolu s nastavením zvuku

Obrazovka přehrávače společně s playlistem.

Dále spoustu nastavení, jako volba barvy interfacu, přidání nejrůznějších efektů při přehrávání (automatické doostřování, nebo naopak rozmazání, ztmavení a rozsvětlení obrazu, atd.), nastavení velikosti obrazu, aspect ratio (4:3, či 16:9), nebo zoom na libovolnou část obrazu.

Základní vzhled přehrávače

Kdykoliv lze měnit vzhled přehrávače

Samotný přehrávač nabízí též velmi povedené a pro orientaci jednoduché uživatelské rozhraní. Pomocí pravého tlačítka myši vyvoláte menu, díky kterému můžete ovládat celý program. Ihned pod vizualizací média se nachází dolní ovládací panel.

Nabídky kontextového menu přehrávače

Pravým tlačítkem myši lze vyvolat nabídku

Ten obsahuje časovou navigaci, nastavení hlasitosti a tlačítka na přepnutí do režimu shade, otevřít mechaniku, nastavení, playlist, přehrát – pauza, stop, předchozí a další. Samozřejmě zde nechybí možnost vlastního skinování interfacu, nebo indikátor výšky zvuku v médiu, zpracovaný jako 5 čar, které se dle výšky zvuku zesvětlují, nebo naopak ztmavují.

Nabídka přehrávače video souborů

Tímto způsobe si lze vybrat libovolné video

Pokud používáte tento přehrávač a líbí se vám více vzhled konkurence, není problém, program na sebe může vzít podobu Windows Media, Quick Time, PotPlayeru, Zoom, Gom nebo třeba Real Playeru. Ze široké nabídky všech vzhledů si jistě každý vybere ten, co se mu nejvíce líbí. Několik základních podob je již v přehrávači integrováno a další lze stáhnout z domovských stránek programu.

Přehrávač s playlistem pro výběr skladeb

Klasický vzhled i časovačem a efekty

Mnoho inspirace nabízí také programové vybavení počítače. Sem lze zařadit vzhled operačních systémů a softwaru, který pod nimi běží. Setkat se tak můžete se skiny, které mají za úkol svým vzhledem navodit atmosféru například Mac OS nebo Windows Vista. Pomocí změn vzhledu ovládacích prvků tak přehrávač může lépe „zapadnout“ do vzhledu vašeho systému. Co se týče aplikací, nejčastěji je nabízen ke stažení skin hledající inspiraci v iTunes.

Podpora přehrávání 3D videí

Přehrávat můžete dokonce i trojrozměrná videa

Jste fanoušek třeba Iron Mana? I takové skiny můžete pro svůj KMPlayer stáhnout z internetu. Většina skinů tak nejen změní základní vzhled a barvy, ale přidají i ovládací prvky.

Rubrika: Počítačové programy.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)