Skip to content


Předchozí zpráva: «
Následující zpráva: »

Upgrade na Windows 10 z Windows 7, 8 a 8.1 zdarma

Windows 10 logo

Microsoft oznámil příjemnou novinku pro všechny, kteří vlastní operační systém Windows alespoň ve verzi Win 7 či novější. Upgrade na Windows 10 bude totiž pro ně zdarma.

Avizovaný upgrade má být dostupný pro všechny, kteří na svém počítači mají Windows 7, 8 či 8.1 a provedou upgrade v prvním roce od uvedení Win 10 na trh. Můžeme vidět, že společnost Microsoft se snaží opět k upgardu přesvědčit co nejvíce uživatelů, nejspíše poté, co se jí to nepovedlo s levným upgradem na Windows 8. Osmičky totiž mnoho uživatelů odrazovaly (a odrazují) svým jakýmsi hybridním prostředím, které kombinuje pracovní plochu (desktop) a Metro (Modern UI), zamýšlené zejména pro zařízení s dotykovým displejem.

Asi nejlepší novinkou (a dobrou zprávou pro mnohé) je fakt, že do Windows 10 se vrátilo staré dobré (byť inovované) startovací menu. Moderní startovací obrazovka ala Win 8 zůstala (zejména nejspíše pro pohodlí u dotykových zařízení), ale „na své“ si přijdou i konzervativní uživatelé, které chybějící Menu nahrazovaly programy třetích stran (napadá nás třeba Pokki, kterou Lenovo dokonce dodávalo přímo s novými PC).

Windows 10 se Startovacím menu

Do Windows 10 se vrátilo Startovací menu

Rubrika: Novinky.

Jedna reakce

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

  1. bomba supr

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)