Skip to content


«
»

Facebook je chytřejší, než by se mohlo zdát

Rozpoznání obsahu videa, pochopení smyslu textu. Právě těmito vlastnosti nově disponuje umělá inteligence pravděpodobně nejpopulárnější sociální sítě. A rozhodně to není konečná, jak oznámil na konferenci F8 technický ředitel Facebooku Mike Schroepfer.

Vše se – údajně – dělá pro blaho uživatelů. Pokud by Facebook tedy rozpoznal obsah například sportovního videa, a to včetně přesně daného sportu, mohl by uživateli s podobným zájmem nabídnout taktéž relativní multimediální soubory.

A vývojáři nezahálí. Už teď dokáže Facebook z videa rozlišit, o jaký druh z celkem pěti set „naučených“ sportů se jedná. Programátoři taktéž zapracovali na pochopení psaného slova, kdy po přečtení knihy umělá inteligence zvládala korektně v přirozeném jazyce odpovídat na jednoduché dotazy ohledně děje románu (jednalo se o Pána prstenů).

Proč to všechno? Je docela dobře možné, že se Facebook snaží o vlastní alternativu k produktům jako Siri, Cortana a další. Tomu by odpovídalo i nedávné odkoupení hlasové technologie wit.ai.

Rubrika: Ostatní.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)