Skip to content


Předchozí zpráva: «
Následující zpráva: »

Aplikace pro Google Chrome budou použitelné i zcela offline, přibudou multimediální programy

Aplikace Chrome Apps pro webový prohlížeč Google Chrome stále přibývají. Stále se Google Apps soustředí především na webové online aplikace, ale nyní budou vybrané aplikace použitelné také offline jako běžné programy. Data se budou lokálně na disk stejně jako v případě běžného programu.

Přestože jsou mnohé aplikace velmi zajímavé a propracované, svým konceptem offline aplikací chce Google nabídnout ještě bohatší možnosti aplikací, které nebudou využívat připojení. Chce tak dosáhnout toho, aby uživatelé mohli Google aplikace využívat kdekoli, tedy i tam, kde není připojení k Internetu možné. Kromě toho se chce více věnovat vývoji aplikací pro úpravu fotografií, videa a zvuku, což jak přiznává jeden z vývojářů Eric Kay, byla slabina Googlu. Google proto vydal novou aplikace k editaci fotografií Pixlr Touch a následovat prý bude aplikace pro úpravu videa.

Pro Google je také důležité fungování Chrome Apps aplikací na různých platformách a Kay dodává, že na těchto aplikací závisí další budoucnost operačního systému Chrome OS.

Rubrika: Novinky, Tipy.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)