Skip to content


Předchozí zpráva: «
Následující zpráva: »

Samsung do budoucna chystá 64-bitové procesory v mobilních telefonech

V reakci na plánované vydání nového produktu firmy Apple, iPhone 5S, na sebe nenechalo dlouho čekat prohlášení dalšího z předních světových výrobců mobilních telefonů; korejského Samsungu. Možná se ptáte, čím je iPhone 5S tak zajímavý. Jedná se o první mobilní telefon, jenž v sobě bude skrývat 64-bitový procesor. Jeho prodej by měl být zahájen kolem 20. září.

A právě Samsung ústy svého předáka JK Shina potvrdil, že se chystá zakomponovat 64-bitový procesor do některé z nadcházejících generací smartphonů. Přesné datum vyřčeno nebylo, vyvrácen byl pouze letošní rok. Problémem je určitě fakt, že operační systém Android v současné době nepodporuje výše zmíněných 64 bitů. A s jakým druhem procesoru by chtěl Samsung přijít? Mělo by se jednat o technologii známou jako ARMv8, která se zaměřuje hlavně na energickou úspornost celého zařízení a současně plnohodnotnou podporu pro 32-bitové aplikace.

Jedna z výhod 64-bitové verze operačních systémů (potažmo procesorů) je, že zvládají využívat více operační paměti, než kolik mohou používat verze 32-bitové. To má za následek mimo jiné hlavně zvýšený výkon a tím pádem celkově příjemnější, snadnější a rychlejší práci na daném zařízení.

Rubrika: Novinky.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)