Skip to content


Předchozí zpráva: «
Následující zpráva: »

YotaPhone, chytrý telefon s e-ink displayem

Objevil se velmi zajímavý mobil chytrého telefonu s operačním systémem Android, který kombinuje „běžný“ smartphone s druhým displayem s elektronickým inkoustem (e-ink) na druhé straně. Na první pohled šílené, ale zároveň zajímavé, nemyslíte?

Daný telefon se jmenuje YotaPhone a kromě těchto vlastností přináší docela slušnou výbavu. Dvoujádrový 1,7 Ghz procesor, Android Jelly Bean 4.2.2, 4,3″ palcový display s rozlišením 1280*720 pixelů. K tomu 2 GB RAM, 32 GB paměti a 14 Mpx fotoaparát. Prostě docela slušná výbava. Zadní černobílý e-ink display má sice rozlišení „jen“ 640×360 px, ale to např. u čtení e-knih asi nebude to hlavní. Potěší jistě podpora GPS i Glonass.

Hlavním lákadlem, kromě jinak velmi slušných parametrů, je podle nás elektronický display. Z tohoto mobilu se tak stává vždy po ruce dostupná čtečka elektronických knih. Škoda jen, že e-ink display již není dotykový a slouží tak jen pro zobrazení stejných informací jako na tom barevném. Jeho ovládání je možné, pouze za pomocí dotykové oblasti pod displayem – na otáčení stran knih bude určitě stačit.

Že o telefon je docela zájem ukazuje i fakt, že jeho zásoby jsou prozatím vyprodané… Telefon si v 3D můžete prohlédnout na stránkách výrobce: yotaphone.com/#/en/techspecs/

Druhý černobílý display smartphonu YotaPhone

Černobílý display na druhé straně chytrého telefonu YotaPhone

Rubrika: Novinky.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)