Skip to content


«
»

Levná, ale i malá čtečka elektronických knih

elektronická čtečka

Čtečky elektronických knih jsou na trhu již nějaký ten pátek. Přestě jejich cena může některé zájemce stále odrazovat. Za ty průměrné totiž stále zaplatí kolem 3 tisíc korun. Objevila se ale i alternativa v malých, ale také o 1/2 levnějších čtečkách.Řekněme standardní velikost čtečky je něco kolem 7 palců, tedy asi 16,5 cm. Nedávno ale byla na trh uvedena například čtečka, která má display jen o trochu menší (5″), ale její cena je kolem 1 600 Kč. Má přitom také E-ink (elektronický inkoust s 16 odstíny černé), Wi-Fi, dlouhou výdrž na jedno nabití baterie a dostatečnou kapacitu paměti (4 GB). Jedná se o čtečku PocketBook 515 Mini (přehled aktuálních cen této čtečky najdete zde).

Z dalších technických parametrů má čtečka 1 Ghz procesor, 256 MB RAM, 1 000 mAh Li-Ion akumulátor, rozlišení 800×600 pixelů. Zajímavostí je, že rozlišení displaye je poměrně vysoké – 200 dpi. Je to způsobeno menší velikostí displaye, ale přitom stejným rozlišením jako má například asi nejrozšířenější čtečka Kindle 3. Váha je 131 gramů.

PocketBook 515 mini

Menší, ale také levnější čtečka e-knih

Použití i rozšíření čtečky je nasnadě. Pro svou nižší cenu se může lépe prodávat. Přeci jenom koupit si novou čteku za cenu staré (nebo dokonce ještě trochu levněji) je lákavé. Navíc menší velikost se může hodit, pokud čteka bude používaná jako neustálý společník svého majitele.

Rubrika: Tipy.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)