Skip to content


Předchozí zpráva: «
Následující zpráva: »

ICE computer’s xPC – „Vše“ v jednom

Společnost ICE computer přichází jako další s výrobkem, který v sobě bude spojovat hned několik technologicky podobných, přesto však rozdílných prvků: tablet, notebook a stolní počítač.

Společnost vše řeší velice chytrou metodou. V základu si koupíte za cenu zhruba 4 tisíc korun zařízení, do nějž lze nainstalovat operační systém Windows nebo Android. „Krabička“ v sobě obsahuje procesor Intel Atom o 4 jádrech a stejnou hodnotu zjistíte také u operační paměti. Pevný disk má oproti tomu kapacitu 64 – 128 GB, avšak využívá technologii SSD. Problémem je, že „krabička“ nemá monitor/displej, klávesnici, zkrátka to, co potřebujete k základní práci s PC.

Nabízí však několik konektorů pro připojení speciálních „adaptérů“ (v podstatě různých částí, které charakterizují dané zařízení), simulujících právě stolní počítač, notebook nebo tablet. Cena jednoho adaptéru by se měla pohybovat kolem jednoho tisíce Kč, kompletní zařízení vás tak může přijít až na 10.000 Kč, což však – vzhledem k hardware – není až tak hrozné. Prodej by měl začít v průběhu letošního roku.

 

Rubrika: Novinky.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)