Skip to content


«
»

Bing a Microsoft nechce naslouchat?

Bing nenaslouchá

Před 2 dny, tj. 9.3.2015 jsme informovali v našem článku Bing naslouchá, že vyhledávač vlastněný Microsoftem, Bing, spustil akci, kdy chce slyšet názory svých návštěvníků. Dnes jsme zjistili (viz sejmutá obrazovka v našem předchozím článku), že dva podněty s nejvíce získanými hlasy byly odstraněny.

Návrhy a hlasování probíhají skrze poměrně známou službu User Voice, která umožňuje každému vytvořit námět(y) a až 10 hlasy různé z námětů podpořit. V tom, co by návštěvníci od Bingu chtěli s přehledem vedl požadavek (jako 2.) na podporu více jazyků a zemí a jako první žádost aby vyhledávání lépe reflektovalo české webové stránky. Prostě aby podporovalo Českou republiku. Aktuálně totiž vyhledávač při hledání českých hesel vrací podivné výsledky, odkazuje zejména na anglicky psané weby.

A jaká je reakce ze strany Bingu, respektive Microsoftu? Dva nejoblíbenější podněty smazal. Níže přikládáme stav nejoblíbenějších podnětů k 15:45 dne 11.3.2015. Jaké byly ty nejoblíbenější před smazáním se můžete podívat v našem předchozím článku na toto téma.

Bing a smazané požadavky

Požadavky na lepší podporu i jiných zemí než USA a lepší pokrytí ČR byly smazány. Hlasy se hlasujícím vrátily.

V potaz samozřejmě musíme vzít, že o hlasování jsme informovali my a ještě minimálně jeden hojně navštěvovaný český magazín o počítačích a informačních technologiích. Takže můžeme říci, že média v Česku tuto akci v poměru k počtu obyvatel určitě pokryly mnohem lépe, než je tomu v Americe. Anglicky psané webové stránky si této akce téměř nevšímají. Když to spojíme s možným „hladem“ Čechů po alternativním a použitelném (!) vyhledávači, volba je jasná.

Nicméně jakoby tento krok přesně zapadal do linie toho, jak Microsoft přistupuje ke vztahu s veřejností, respektive ke svým návštěvníkům ba i hůře (v případě např. Windows 8) uživatelům. Prostě rozhoduje se tak, jak uzná za vhodné a hlasy z venčí neposlouchá. V tom horším případě raději smaže. Je to dosti zásadní nepochopení přístupu ke svým zákazníkům a to zejména v době, kdy operační systémy (distribuce) založené na Linuxu již pro běžné domácí uživatele přinášejí na 90 % stejné možnosti a komfort jako je tomu u placených Windows. Jsou tedy již reálnou alternativou. Vyhledávač Bing v Česku a na Slovensku téměř nikdo nepoužívá. Jak se zdá, tento stav se i nadále jen tak nezmění.

Rubrika: Ostatní. Tagy: .

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)