Skip to content


«
»

Postarejte se o svou vlastní zoologickou zahradu v působivé online hře ZooMumba

ZooMumba

Pokud patříte mezi nadšence online her, pak byste měli rozhodně zbystřit své smysly. Dneska vám přinášíme bližší informace o bláznivé zoologické zahradě, v níž budete mít za úkol se starat nejenom o samotná zvířata, ale také o všudypřítomné návštěvníky. Úkol to však nebude rozhodně jednoduchý, neboť věcí, co je potřeba zařídit je opravdu hodně. Těšit se můžete nejenom na vynikající grafické zpracování, ale také na rozličné zvířecí druhy a veškeré drobnosti, jež je nutné kolem zoologické zahrady obstarat. Pokud jsme vás zaujali, pak rozhodně dočtěte náš článek až do konce.

Online hra ZOOMumba vás rozhodně zaujme. K tomu, abyste si ji vyzkoušeli, potřebujete pouze jakýkoliv internetový prohlížeč a samozřejmě připojení k internetové síti. Poté je nutné, si založit vlastní účet s přezdívkou a přístupovým heslem. Jakmile tyto potřebné kroky provedete, můžete se pustit bez obav do hry. Na samém počátku vás dokonce čeká i přehledný tutoriál, který vás provede nelehkými začátky. Samotné herní prostředí je opravdu velmi přehledné, a to včetně rozkošných zvířátek či lidí. Na obrazovce máte všechny důležité informace, jako jsou ZOO dolary, počet bodů potřebných do další úrovně, vaše úkoly, zaměstnance apod. Vše je navíc pestré a humorně propracované.

Náhled zoolgické zahrady

V ZOO se musí i uklízet

Zvířata jsou zobrazována ve veselých situacích, jako je v klasické zoologické zahradě rozhodně neuvidíte. Gorily skáčou ze stromu na strom a dělají přemety. Papoušci zpívají, králi na vás koukají od svých nor. Do svých výběhů, si můžete pořídit více než dvacet druhů zvířat, u kterých je však velmi důležité rozlišovat to, zda si kupujete samici nebo samce. Budete-li mít samici a samce o každého druhu, můžete se připravit za nějaký čas na malá, roztomilá mláďata. Celou hrou vás provází příjemná hudba, která v sobě ukrývá mix afrických a exotických melodií. Díky tomu tak budete mít reálný pocit, jako kdybyste na savaně či v džungli byli. Stejně tak i zvířectvo vydává realistické zvuky, typické pro jejich druh. Pokud se vám zvuky nebudou líbit, můžete je kdykoliv zcela vypnout.

Pět různých funkcí pro vaše zvířátka

Ukazatel všech potřeb zvířat ve výbězích

Naprostým základem je vybudování výběhů pro zvířata. Samozřejmě, že každé zvíře potřebuje zcela jiné podmínky, a proto si můžete vybrat z desíti zcela rozličných výběhů, jako je například louka, sníh, voda, poušť, bambusový háj, bažina či prales. Jakmile tak učiníte, může se přesunout do obchodu, kde na vás čekají zvířata. Koupit si jich můžete tolik, kolik vám kapacita výběhu dovolí. U menších druhů se jich vejdete více, a u větších pouze dva. Mějte však na paměti to, že je nutné zakoupit obě pohlaví, chcete-li mít mláďata. Ty jsou dobrým magnetem pro přilákání většího počtu návštěvníků do zoologické zahrady.

Nákup nejrůznějších druhů zvířat

Nabídka obchodu s různými druhy zvířat

Zakoupit si můžete i různé druhy stojanů, dekorací, cest apod. Velmi důležití jsou i zaměstnanci vaší zahrady. K dispozici vám bude zahradník, ošetřovatel nebo veterinář. Nedílnou součástí hry je starost o zvířata. Ty mají kromě jiných potřeb také často hlad. Protože každé zvíře má rádo zcela jinou potravu, musíte si nakoupit od všeho trochu. Jsou pro vás připraveny obiloviny, ovoce, ryby, zelenina či maso. Důležité je také upozornit, že nebudete mít všechny výběhy či zvířata k dispozici od samého počátku hry. V každé úrovni se vám odemknou jiná zvířata, výběhy či doplňky. Lepší cestu či nové doplňky jsou pro vaši zahradu nepostradatelné a to hlavně proto, abyste přilákali více návštěvníků, díky čemuž budete mít i více peněz. Na levé straně obrazovky máte k dispozici ZOO meter, jež vám ukazuje aktuální počet návštěvníků.

Zahradu je možné si libovolně přibližovat

Pohled na zoologickou zahradu z výšky

Nyní bychom se chtěli ještě na chvíli vrátit k samotným zvířatům. Jakmile budou umístěna do výběhu, zobrazí se vám u nich ikona zvířecí hlavy, jejíž výraz vám okamžitě prozradí, v jakém je zvíře stavu. Bude-li se smát, je vše v pořádku, ovšem jakmile se rozpláče, musíte se mu okamžitě věnovat. Jak již bylo řečeno, je potřeba zajistit přísun jídla a také vody. Musíte jej koupat, a zapomenout nesmíte ani na hraní. Každé zvíře v zoologické zahradě potřebuje svou dávku pozornosti. Velkou výhodou je možnost vylepšování výběhu, díky čemuž budete dostávat vyšší vstupné a také samotná zvířata budou spokojenější. Vše je závislé i na vaší finanční situaci. Pokud se dostanete do finanční krize, můžete prodat některý výběh i se zvířaty.

Obchod s potravou, pro všechny druhy zvířat

Důležitý nákup potravy pro zvířata

Dalo by se říci, že ZooMumba je hra bez konce. Můžete ji hrát, jak jen dlouho budete chtít. Jsou pro vás neustále vkládána nová zvířata i různé doplňky. Svou zoologickou zahradu si můžete nestále rozšiřovat a vše záleží pouze na vaší fantazii. Hra má však i své nevýhody. Asi nejcitelnější je skutečnost, že pokud hru opustíte, i tak chtějí zvířata jíst. Načež, budou-li zvířata hladová a nešťastná, návštěvníci k nim nebudou chtít chodit. Je tedy vhodné se na hru pravidelně přihlašovat a udržovat tak svou zoo v bezvadném stavu. Dopisovat si můžete i se svými kamarády na hře. K tomu vám slouží soukromá pošta.

I takto může vypadat vaše zoologická zahrada

Pokročilý vzhled zoologické zahrady se zaplněnou plochou

Vybrat si můžete z pěti různých úkolů, které je můžete postupně plnit. Nutné je však říci, že úkoly se aktualizují jednou za den. Což znamená, že pokud jeden den splníte jeden úkol, druhý den, si budete moci vybrat z nových pěti. Celá hra je opravu rozkošná a dá se říci, že i trochu vzdělávací, neboť musíte vědět, jaká zvířata co jedí a jak nejlépe utratit své peníze. Ze začátku je hra možná trochu nudná, neboť nemáte k dispozici všechna zvířata, ovšem časem se vaše zoologická zahrada rozroste, a stane se tak mnohem zajímavější a vzrušující.

Plnění úkolů se opravdu vyplatí

Nabídka úkolů, za které získáte odměnu

Časem se mohou vyskytnout i odpadky na zemi či v koších, proto je potřeba je pravidelně vysypávat. Zapomenout bychom rozhodně neměli ani možnost zapisování vlastních poznámek. Vyzkoušejte si tuto hru i vy na vlastní kůži a zažijete mnoho hodin zábavy i poznání exotických zvířat ve vlastní zoologické zahradě. To vše navíc v online zpracování, které vám umožní přístup do hry z jakéhokoliv počítače s připojením na internet.

Rubrika: Počítačové hry, Tipy.

Jedna reakce

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)