Skip to content


«
»

Svému počítači můžete díky Glary Utilities poskytnou účinnou pomoc

Glary Utilities

Všichni uživatelé, kteří používají denně počítač, ať již pro zábavu nebo práci vědí, že časem se bude váš operační systémem zpomalovat. Příčin může být mnoho, datová zaplněnost, viry a mnoho dalšího. Právě proto je na trhu mnoho programů, které vám dokážou účinně pomoci. Samozřejmě, že se od sebe navzájem liší mnohými funkcemi, ale v jádru vlastně řeší podobné věci. Dnes bychom vám chtěli jeden takový „medikament“ představit. Jedná se vlastně o neustále se vylepšující program, jež vám dokáže pomoci. Lze jej využívat zdarma a bez jakýchkoliv registrací apod.

Program Glary Utilities patří do skupiny programů, které dokážou provádět v systému provádět efektivní optimalizaci. Kromě toho jej vyčistí od zbytečných souborů a zrychlí tak jeho běh. Kromě toho bychom neměli zapomínat na blokování spyware a dalších nebezpečných programů. Říká se, že poptávka rozhoduje o tom, jaké programy nově vzniknou a hlavně jak dlouho se udrží v obzoru uživatelů. V nynější době jsou schopni uživatelé za zdraví svého počítače i platit. Samozřejmě se to nedá říci jako pravidlo. Zajímavostí je však to, že nástroje pro optimalizaci systému, se často překrývají s těmi, které byly dříve viděny jen v antivirových programech.

Přehledné pracovní prostředí

Vzhled základní obrazovky programu

Avast vám například mimo jiné oznámí nově dostupné aktualizace, zatímco vám vyčistí internetový prohlížeč. Zcela odlišné programy pro čištění pevného disku, se učí odstraňovat malware či zvýšit kontrolu prohlíženého obsahu v internetovém prohlížeči. Zatím se však s jistou nedá říci, že by vám dokázal program na čištění systému poskytnout ochranu před nebezpečnými viry a naopak. Ale jistě se tato otázka do budoucna řešit bude. V přítomnosti se tak nemusíte obávat aplikaci používat s vaším antivirovým programem. Navzájem se ovlivňovat nebudou. Co se pracovního prostředí týče, disponuje program moderním designem, což je určitě dobře. Zvláště pak z důvodu rychlejšího a přehlednějšího používání.

Některé programy jsou oblíbenější, jiné už méně. Glary Utilities stojí tak trochu ve stínu jiných, úspěšných aplikací, mezi nimiž naleznete například TuneUp Utilities nebo volně dostupný Advaned SystemCare Free. Jeho snahou je, zavděčit se jak pokročilým, tak u9 začínajících uživatelů. Nástrojovým balíkům to však nijak na funkčnosti neubírá, a začít je používat můžete téměř okamžitě a to bez nutnosti žádného nastavování. Tato změna byla provedena hlavně na četné žádosti uživatelů. Velkou výhodou je, že autoři programu vytvořili výchozí nastavení optimálně. Díky tomu se tak nemusíte obávat toho, že program bez vašeho vědomí mohl optimalizovat nebo čistit počítač tak, jak si nepřejete. V krajním případě by mohl vymazat data, která jste si chtěli zachovat.

Přehledně rozpsané funkce

Nabídka všech funkcí programu

Nyní bychom se chtěli podrobněji zaměřit na funkce, které vám program může nabídnout. Nejrozsáhlejší skupinou je bezesporu čištění a oprava. Využít tak můžete čištění disku od nepoužívaných a zbytečných souborů, čištění registrů operačního systému či opravu odkazů v zástupcích. Další možností je správa programů, které se automaticky spouštějí se startem operačního systému, monitorování a následná optimalizace RAM paměti, popřípadě defragmentace systémových registrů. Spravovat je možné i kontextové menu, jež vyvoláte pomocí pravého tlačítka myši.

Sami si můžete zadat oblast hledání

Provádění kontroly pro 1-klikovou údržbu

Neméně důležitými prvky je i soukromí a bezpečnost. Pro ty uživatele, kteří často a rádi brouzdají po internetu, jsou tu účinné nástroje, kterými své stopy můžete vymazat. Celkově vzato tak odstraníte cookies, historii navštívených stránek či historii stahování souborů. V počítači dokáže rychle a účinně vymazat všechny soubory, které nechce nechat na očích. Když říkáme účinně, tak myslíme to, že je nelze již žádným způsobem obnovit. Na druhou stranu, někdy se vám stane, že vysypete koš i s těmi soubory, které být vyhozeny neměli. K tomuto účelu slouží jednoduchá obnova, v níž si nedávno smazané soubory, prostřednictvím koše obnovíte na původní místo.

Možnost deaktivace programů

Seznam automaticky se spouštějících programů

Nouze jistě nebude ani o systémové nástroje, které jsou v programu integrovány. Mezi základními naleznete například manažera spuštěných procesů, asistenta programu Internet Explorer nebo snadnější přístup k užitečným funkcím operačního systému Windows. Zapomenout bychom neměli ani na analyzátor využití místa na pevném disku, vyhledávání duplicitních souborů či prázdných složek v počítači. Pokud to tedy shrneme, tato aplikace je šikovným řešením pro uživatele, kterým není stav počítače lhostejný.

Zobrazení problémů se systémem

1-kliková údržba

Poslední uživatelskou možností, která je pro vás připravena, je optimalizace jedním kliknutím. Všechna nastavení za vás vyřídí program sám. Není třeba nic detailně vybírat, proto ušetříte mnoho času. Existuje však reálné riziko toho, že mohou být vymazány takové oblasti, které nechcete, proto se doporučuje takové soubory zálohovat. Doba optimalizace přitom závisí na množství souborů v počítači a také na tom, v jakém stavu systém aktuálně je.

Rubrika: Ostatní, Počítačové programy, Tipy.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)