Skip to content


Předchozí zpráva: «
Následující zpráva: »

Amazon Kindle Paperwhite 2 – upgrade populární čtečky

Pakliže se řadíte mezi náruživé čtenáře, určitě jste již někdy slyšeli o tzv. „čtečkách“ e-knih. Určitým monopolem na tomto trhu disponuje společnost Kindle, která přišla s novým produktem: vylepšeným Kindle Paperwhitem s pořadovým číslem 2.

Ten by oproti svému mladšímu bratříčkovi měl nabízet lepší osvětlení displeje a několik novinek, třeba zajímavou možnost učení slovíček. Celkově by mělo být celé zařízení rychlejší – jak už tomu tak ostatně u novějších výrobků bývá.
Je třeba zmínit, že Kindle svůj slib dodržel. Model 2013 má opravdu jasnější osvětlení, navíc zmizelo lehké zabarvení do modra. Pocit, že čtete skutečnou knihu, je tak intenzivnější víc než kdy předtím.
Taktéž váha – i přes to, že rozměry zůstaly stejné – se o nepatrných šest gramů snížila. Nový model by měl být osazen procesorem, jež je schopen až o 25% vyššího výkonu, což je patrné hlavně při startu čtečky.
Šikovná je hlavně aplikace fungující na bázi klasického slovníku. Ta umožňuje přidávání pojmů z čteného textu do slovníku, kde si lze dohledat překlad nebo výklad v původním jazyce.

Cena nového zařízení od Kindle by se měla pohybovat v rozmezí necelých 4000 – 5000 Kč.

Rubrika: Novinky.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)