Skip to content


Předchozí zpráva: «
Následující zpráva: »

Řetězec Tesco přichází s vlastním tabletem

Ano, čtete správně. Společnost vlastnící a provozující obchodní síť Tesco skutečně přichází na trh s vlastním tabletem, který ponese název Hudl.

Abychom Tescu pouze nekřivdili, je potřeba zmínit, že neobchoduje pouze s potravinami. Např. již několik let funguje na mezinárodním trhu jako etablovaný mobilní operátor (i když pouze v jakési virtuální podobě) či provozovatel stejnojmenných čerpacích stanic.

Hudl spadá do kategorie nejlevnějších tabletů, cena by se měla pohybovat kolem necelých 4 000 Kč (£119, pro majitele klubových Tesco karet by měla cena klesnout na sto liber). Sedmi palcový displej nabízí slušné rozlišení 1440 × 900 pixelů. Tablet je osazen čtyř jádrovým procesorem s frekvencí 1,5 GHz a úložištěm o kapacitě 16 GB (pomocí karty Micro SD lze rozšířit o 32 GB). V další výbavě tabletu nesmí chybět ani Wi-Fi či Bluetooth. Přístroj by měl vydržet v nepřetržitém provozu bez napájení až 9 hodin. Pro úplnost je potřeba říci, že tablet běží na operačním systému Android Jellybean 4.2.2 a je nabízen celkem ve čtyřech barvách; černé, modré, červené a růžové.

Tablet spatřil světlo světa na začátku měsíce října, český trh si musí ještě počkat.

Rubrika: Novinky.

0 reakcí

Mějte přehled o nových komentářích, přihlašte se k odběru RSS kanálu komentářů tohoto příspěvku.

Některé HTML je povoleno

(vyžadováno)

(vyžadováno, nebude nikde zobrazeno)